Salvați în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături

Produse ecologice

( numărul de produse: 56 )

Produse ecologice. Energie direct din natură

În fiecare an, gradul de conștientizare a consumatorilor crește. Acordăm mai multă atenție la ceea ce alegem, la etichetele produselor, la originea și compoziția lor. Suntem dornici să consumăm produse sănătoase și de cea mai bună calitate posibilă. Există o modă din ce în ce mai mare pentru alimentele organice, pentru un stil de viață sănătos și pentru ecologie în general. Dar aceasta nu este doar o tendință pe termen scurt - este o necesitate, de dragul planetei noastre, pe care o exploatăm din ce în ce mai mult. De asemenea, aderăm la principiile eco-filozofiei și, în conformitate cu acestea, vă oferim dumneavoastră, clienții noștri, o gamă largă de produse sănătoase, certificate organic, fără aditivi artificiali.

Ce sunt produsele ecologice?

Produsele cu "bio" sau "eco" în denumire sunt de o calitate mult mai bună decât produsele convenționale. Faptul că se află pe un raft mai înalt implică un preț puțin mai mare, dar merită să plătești mai mult pentru ceva care este bun nu numai pentru oameni, ci și pentru mediu în ansamblu. Produsele ecologice au aceleași proprietăți ca și cele produse în mod convențional. Originea organică nu afectează calitățile de gust și aromă sau performanța acestora, dar aduce multe alte avantaje care fac ca alimentele organice să fie cele la care trebuie să se ajungă. Totuși, să începem mai întâi prin a explica ce produse sunt considerate ecologice și cum sunt etichetate.

Beneficiile produselor ecologice

Spre deosebire de producția în masă, fermele ecologice se concentrează mai degrabă pe produs decât pe maximizarea profitului. Acest lucru se traduce în calitatea înaltă a produselor pe care le produc. Calitatea ridicată care intră în componența produselor ecologice nu este singurul lor avantaj. Alimentele care provin din agricultura ecologică sunt mai sănătoase. De obicei, plantele sunt cultivate pe un sol mai fertil, bogat în minerale valoroase, iar acest lucru se traduce printr-o concentrație mai mare de vitamine și nutrienți. Produsele ecologice, deși funcționează la fel ca cele convenționale, conțin mai multe vitamine și minerale. În fermele organice în care se cultivă yerba mate, ceaiul, cafeaua, florile comestibile sau alte produse nu se folosesc pesticide dăunătoare sau substanțe chimice artificiale. Plantele se maturizează singure, aproape fără intervenția omului. În funcție de propriul lor ciclu de vegetație. Acest lucru are un impact nu numai asupra dezvoltării lor, ci și asupra întregului ecosistem - o plantație organică nu pune în pericol alte specii de plante sau animale care trăiesc în apropiere. Plantele mature sunt recoltate manual - nu se folosesc utilaje grele, care interferează cu mediul natural prin distrugerea acestuia. Producția ulterioară folosește metode tradiționale în locul tehnologiei avansate, care generează adesea deșeuri dăunătoare. Preocuparea pentru mediul natural este cel mai important aspect al producției ecologice, dar are și o semnificație mai largă. Producătorii de alimente ecologice sunt de obicei ferme mici, locale, cu o etică ridicată a muncii și a producției. Aceștia au un angajament puternic nu numai față de mediul înconjurător, ci și față de comunitățile lor locale.

Logo-ul organic - o garanție a calității

Organic certificate logo

În Uniunea Europeană, produsele ecologice sunt etichetate cu logo-ul UE pentru produse ecologice - o frunză albă formată din stele, derivate din steagul Uniunii Europene, pe un fundal verde. Logo-ul semnifică faptul că produsul pe care apare a fost certificat ca fiind ecologic, ceea ce înseamnă că cel puțin 95% din ingredientele sale au fost cultivate în mod ecologic. Fiecare etapă de producție a unei companii care dorește să obțină certificarea este supusă unor standarde și controale riguroase. În magazinul nostru oferim yerba mate organică, care uneori are și alte certificări care atestă calitatea ridicată, producția etică și respectul pentru mediul natural. Deseori se găsește certificarea Rainforest Certified Alliance, cu broasca verde distinctivă din logo - emisă de o organizație internațională non-profit dedicată protecției mediului, care are ca scop protejarea mediului, a bunăstării lucrătorilor și a comunității locale. Yerba organică este, de asemenea, adesea certificată cu logo-ul Fair for Life, care asigură menținerea standardelor de comerț echitabil - acest lucru se aplică la aspectele legate de comerț și producție.

Alege natura!

Facem tot posibilul pentru a ne asigura că toate produsele disponibile în magazinul nostru sunt de cea mai bună calitate posibilă, indiferent dacă sunt produse în mod convențional sau cultivate organic. Cu toate acestea, vă recomandăm în special produsele organice dacă doriți să vă mențineți sănătatea dumneavoastră și a celor dragi. În magazinul nostru, veți găsi o mulțime de produse organice care sunt marcate cu un logo cu frunze verzi: yerba mate, flori comestibile, condimente și multe, multe altele. Acest lucru nu se adresează doar celor care caută produse de calitate, ci mai ales celor care au o abordare conștientă a ceea ce cumpără. Ecologia nu este doar o modă, ci o anumită filozofie și o luptă pentru bunăstarea planetei noastre!

 

pixel