Salvați în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături

Boldo - plantă sud-americană pentru multe afecțiuni

2024-04-24
Boldo - plantă sud-americană pentru multe afecțiuni

Boldo este o plantă care se găsește în America de Sud și care a fost folosită de populația locală de mii de ani pentru numeroasele sale proprietăți benefice. Boldo este, de asemenea, un ingredient comun în yerba mate - oferă o răcorire excelentă și completează gustul frunzelor uscate de Ilex paraguariensis. Vă încurajăm să aflați mai multe despre această plantă fantastică și despre produsele noastre cu ea!

Rezumat:

  1. Boldo - ce este această plantă?
  2. Boldo în bucătăria și tradiția sud-americană
  3. Boldina - puterea secretă a boldo. Proprietăți ale boldo pentru sănătate
  4. Boldo - pentru cine ar putea să nu fie potrivit?
  5. Yerba mate cu boldo - combinația perfectă! Produse disponibile în magazinul nostru

Boldo - ce este această plantă?

Boldo, cunoscut sub denumirea științifică latină de Peumus boldus, este un arbore mic, originar din țările Americii de Sud. Boldo este o specie endemică și se dezvoltă cel mai bine în regiunile muntoase din centrul Chile. Acolo, în mijlocul sălbăticiei, planta își dezvoltă frunzele sale aromatice, care au fost apreciate de secole de către populația locală pentru proprietățile lor unice. Ca aspect și miros, frunzele de boldo se aseamănă cu cele de dafin, mai cunoscute în lume. Cu toate acestea, ele sunt adevărate comori ale naturii! Cu mii de ani în urmă, ele erau deja folosite de incași ca mirodenii și remedii. Aroma lor? Imaginați-vă un amestec de mentă cu o notă de camfor - ceva cu adevărat revigorant și stimulant pentru simțuri! Și gustul? Aici domină o ușoară amărăciune cu o notă picantă. Gustul este dificil de descris clar - se remarcă notele răcoritoare de mentă, un postgust de scorțișoară și piper. Ceva uimitor! Frunzele verzi sunt folosite pentru a crea infuzii extraordinare, care se mândresc nu numai cu un gust unic, ci și cu spectrul larg al efectelor boldo asupra sănătății noastre.

Boldo în bucătăria și tradiția sud-americană

În inima Americii de Sud, unde natura este plină de viață, boldo ocupă un loc de cinste. În ciuda trecerii timpului, planta este încă o parte importantă a culturii locale - planta de boldo este aproape la fel de populară ca menta în grădinile noastre europene. Este adăugată la multe feluri de mâncare, infuzii și, de asemenea, la yerba mate, creând combinații de arome unice. Dovada popularității sale imense este utilizarea boldo în yuyos, amestecurile tradiționale de ierburi adăugate la yerba mate. Yuyos vândute în piețele din Paraguay și Argentina sunt un adevărat festin pentru simțuri! Boldo, cu aroma sa lemnoasă caracteristică, este un oaspete obișnuit acolo, adăugând profunzime și un gust ușor amar, dar plăcut, la infuzii. Frunzele de boldo uscate sau măcinate și ambalate în pliculețe de ceai pot fi găsite, de asemenea, în aproape toate supermarketurile din Argentina, Chile, Paraguay sau Brazilia. Boldo este ușor de găsit, ceea ce reflectă gama largă de utilizări și recunoașterea sa în rândul consumatorilor. Ceea ce a fost cândva secretul păstorilor andini este acum la îndemâna oricui dorește să experimenteze beneficiile sale pentru sănătate. Folosite ca și condiment, frunzele de boldo îmbogățesc aroma multor feluri de mâncare: carne prăjită, pește, supe și sosuri. Gustul lor distinctiv adaugă caracter preparatelor și, în același timp, contribuie la o mai bună digestie, lucru deosebit de apreciat într-o bucătărie plină de arome și gusturi intense. Infuziile de boldo sunt, de asemenea, un eveniment cotidian în multe case din America de Sud. Frunzele proaspete sunt frământate într-un mortar pentru a extrage pe deplin profunzimea aromei și aromei, iar apoi sunt turnate peste apă fierbinte. "Ceaiul" din boldo este, de asemenea, preparat cu frunze uscate sau pur și simplu adăugat la yerba mate pentru a tempera amărăciunea naturală a holtei.

Yerba mate with boldo

Boldine - puterea secretă a boldo. Proprietăți ale boldo pentru sănătate

Dacă boldo ar avea o superputere, aceasta ar fi cu siguranță boldina - ingredientul misterios care conferă plantei proprietățile sale unice. Boldina, un alcaloid activ a cărui prezență în compoziția chimică a boldo a fost dovedită științific, este ca un supererou în lumea fitoterapiei. Acesta acționează discret, dar eficient, aducând ușurare și sprijin organismului. Dar ce face mai exact boldina? Este o substanță responsabilă de stimularea producției și afluxului de bilă, ceea ce se traduce printr-o îmbunătățire a funcției ficatului și a vezicii biliare. Efectul boldinei asupra ficatului este salutar - este ca un antrenor personal pentru ficatul nostru. Boldo by boldine îl protejează, stimulează producția de bilă și îi susține funcționarea. Astfel, atunci când dieta noastră nu este ideală, boldo ajută ficatul să facă față efortului suplimentar. Boldo, datorită boldinei pe care o conține, are un efect salutar și asupra altor funcții ale sistemului digestiv - reglând secreția de sucuri digestive și atenuând problemele digestive neplăcute, cum ar fi constipația, indigestia sau balonarea. Datorită acestor proprietăți ale boldo, produsele cu conținutul său, în special yerba mate cu boldo, pot fi foarte utile ca suport alimentar pentru pierderea în greutate. Boldo are, de asemenea, efecte antiinflamatoare și diuretice, ceea ce îl face un aliat prețios în lupta împotriva infecțiilor și a inflamațiilor. Concluzia este una singură: beneficiile utilizării boldo și, mai ales, ale consumului de yerba mate cu adaos de boldo sunt neprețuite!

Pe lângă boldină, frunzele de boldo mai conțin uleiuri esențiale și taninuri, care au efect antioxidant. Acestea sunt responsabile pentru gustul caracteristic amărui-pungent al boldo, care se combină atât de bine cu yerba mate. Datorită acestei combinații, yerba mate cu boldo nu este doar o plăcere pentru palat, ci și un cocktail de sănătate pentru organismul nostru.

Boldo - pentru cine ar putea să nu fie potrivit?

Din păcate, ca orice supererou, boldo și boldina pe care o conține își are limitele sale. Ca orice plantă puternică, boldo are propriile contraindicații de care merită să ținem cont înainte de a-l include în dieta noastră. În primul rând, boldina poate prezenta efecte toxice dacă este consumată în cantități excesive. Desigur, o porție de yerba mate cu boldo nu va afecta negativ organismul, dar este un avertisment de a aborda planta cu respect și moderație. Ingredientul activ boldină, deși are multe proprietăți pozitive, poate fi periculos în doze mari. Prin urmare, se recomandă consultarea unui medic înainte de utilizarea regulată, mai ales sub formă de extracte concentrate de boldo. Femeile însărcinate și mamele care alăptează trebuie să aibă o atenție deosebită. Din cauza lipsei unor cercetări suficiente privind efectele boldo asupra dezvoltării fetale și a sugarului, se recomandă evitarea consumului plantei în această perioadă. Persoanele cu probleme hepatice ar trebui, de asemenea, să fie prudente. Deși boldo este cunoscut pentru proprietățile sale de susținere a ficatului, în cazul unor afecțiuni grave existente, cum ar fi ciroza sau hepatita, boldo poate să nu fie benefic. Este întotdeauna cel mai bine să vă consultați medicul pentru a vă ajuta să evaluați situația individuală.

Yerba mate cu boldo - combinația perfectă! Produse disponibile în magazinul nostru

Datorită gamei sale largi de proprietăți, boldo este adesea adăugat la yerba mate. Beneficiile yerba mate cu adaos de boldo pentru digestie sunt imense, dar acesta nu este singurul lucru care contează aici - gustul și aroma deosebite sunt, de asemenea, importante. Veți găsi astfel de amestecuri și în gama magazinului nostru. Printre acestea se numără Guarani Boldo Menta, un yerba mate cu un gust plăcut de amăreală, completat de adaosul de boldo și ulei natural de mentă. Combinația de yerba mate cu boldo și mentă este extrem de populară în America de Sud. Printre produsele deosebit de notabile se numără Kurupi Compuesta Especial Menta Boldo și Selecta Menta Boldo Refresca el Doble. Ambele produse sunt de calitate superioară, oferind un impuls solid și o experiență plăcută a gustului. Propunerea Kurupi este un yerba mate paraguayan puternic, cu o aromă intensă și o notă afumată bine definită. Selecta, deși are un gust ușor mai blând, are, de asemenea, proprietăți stimulatoare puternice. Combinația de boldo și mentă funcționează bine și ca acompaniament la un tereré rece ca gheața, așa cum o atestă perfect cele două propuneri Campesino Paraguay, Menta Boldo și Campesino Double Menta Mate dublu răcoritor. Pe de altă parte, pentru iubitorii de climate ceva mai blânde, recomandăm CBSé Hierbas Cuyanas din Argentina și Soul Mate Orgánica Siempre din Brazilia, un produs organic. Dacă sunteți în căutarea unor produse care să vă susțină procesul de slăbire și să vă completeze în siguranță dieta, vă recomandăm yerba mate cu boldo, care este marcată pe etichetă cu cuvântul "silueta", cum ar fi Guarani Silueta sau Selecta Silueta. Toate aceste produse vor fi cu siguranță pe placul iubitorilor de arome de plante medicinale. Așteptăm cu nerăbdare să le degustăm!


Sursa de informare: Sursa de informații:

  1. Wikipedia: Boldo.
  2. rain-tree.com: Boldo.
  3. H. Speisky, B. K. Cassels, Boldo and boldine: an emerging, case of natural drug development, Pharmacological Research, 1994.

Recomandat

CBSe Hierbas Cuyanas 0.5 kg

CBSe Hierbas Cuyanas 0.5 kg

30,77 RON inclusiv TVA/1buc.(61,54 RON / kg inclusiv TVA)
Kurupi Compuesta Especial Menta Boldo 0,5kg

Kurupi Compuesta Especial Menta Boldo 0,5kg

33,77 RON inclusiv TVA/1buc.(67,54 RON / kg inclusiv TVA)
Selecta Silueta 0,5kg Ofertă specială

Selecta Silueta 0,5kg

20,84 RON inclusiv TVA/1buc.Cel mai mic preț cu 30 de zile înainte de reducere: 29,77 RON/1buc.-30% Preț normal: 29,77 RON inclusiv TVA/1buc.-30%(41,68 RON / kg inclusiv TVA)
Guarani Silueta 0,5kg

Guarani Silueta 0,5kg

35,77 RON inclusiv TVA/1buc.(71,54 RON / kg inclusiv TVA)
Guarani Boldo Menta 0,5kg

Guarani Boldo Menta 0,5kg

35,77 RON inclusiv TVA/1buc.(71,54 RON / kg inclusiv TVA)
Soul Mate Organica Siempre 0,5kg

Soul Mate Organica Siempre 0,5kg

43,77 RON inclusiv TVA/1buc.(87,54 RON / kg inclusiv TVA)
Campesino Double Menta Mate 0,5kg

Campesino Double Menta Mate 0,5kg

39,77 RON inclusiv TVA/1buc.(79,54 RON / kg inclusiv TVA)
pixel